Oppdrag for Veidekke og Oslobygg
Illustration: Veidekke.

Oppdrag for Veidekke og Oslobygg

Instalcoselskapet Romerike Elektro AS har signert kontrakt som totalentreprenør for elektroarbeider på byggingen av en ny skole i Oslo. Oppdraget skal utføres for Veidekke Entreprenør AS og Oslobygg KF, og kontraktssummen er på ca. 120 millioner kroner.

Oppdraget omfatter prosjektering og installasjon av komplett elektro, lås og alarm i forbindelse med byggingen av Økern skole øst, som er en ny ungdomsskole med flerbrukshall og en barnehage.

- Vi har vært i en samspillsfase med kunden i nesten ett år nå, og vi er glade og stolte over at vi har fått fortsatt tillit i dette prosjektet. Dette blir også et viktig prosjekt for lokalsamfunnet med en ny stor skole og barnehage, sier Lars Petter Ilstad Johansen, daglig leder i Romerike Elektro.

- Vi har et langvarig og solid samarbeid med Veidekke bak oss som vi nå utvikler og bygger videre på, og det er vi glade for.

Den nye skolen får plass til 840 elever og 140 førskolebarn. Fleridrettshallen får tre spillebaner, en aktivitetshall og en tribune med 250 sitteplasser. Totalt dekker byggearbeidene et areal på ca. 17 500 m2. Hallen skal brukes av skolen på dagtid og til idretts- og fritidsaktiviteter på kveldstid og i helgene. Skolen har en høy arkitektonisk standard, og det er lagt ned et stort arbeid for å redusere klimaavtrykket, ikke minst når det gjelder energibruk og materialvalg i prosjektet.

- Det er motiverende for oss at det stadig kommer nye store prosjekter og at vi i Instalco får tillit som leverandør i disse prosjektene, sier Roger Aksnes, divisjonssjef i Instalco Norge.

Byggingen starter i januar, og i 2024 vil Romerike Elektro gjennomføre detaljprosjektering for å starte installasjonene i 2025. Skolen skal stå klar til skolestart i august 2027.